2024. május 10., péntek - Ármin
Harmadik cukrászdáját nyitotta meg a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport, Dobay BudaPart - Cukrászda és Pékség néven. Az első Dobay Cukrászda másfél évvel ezelőtt Halásztelken, a második tavaly decemberben az I. kerületi Horváth-kertben nyitott.
30 év után újra magyar kézbe került a Boci, a Melba és a Párizsi kocka. A svájci Nestlé után a száz százalékban magyar tulajdonban lévő Cerbona Zrt. lát fantáziát abban, hogy ezeket a hagyományos ízeket a továbbiakban is a piacon tartsa, sőt fejlessze. A magyar céget az sem riasztja el, hogy a csokoládégyártáshoz nélkülözhetetlen kakaó ára folyamatosan drágul. A márkavásárlásról Mészáros Tamás vezérigazgató és Pokecz Anna marketingvezető nyilatkozott lapunknak.
2024. május 10-12. között a Budai Palacsinta Piknik várja az érdeklődőket Budapesten. A palacsinta egy olyan desszert, melynek nemzetközi napja van. Eredetileg húsvét előtt 46 nappal kapott saját ünnepnapot, de idén, Budapesten, húsvét után kb. 46 nappal szentelnek ennek a finomságnak egy hétvégét.
Az Országos Rétesfesztivál komplex gasztronómiai és könnyűzenei programot nyújt a helyi és környékbeli települések lakóinak, valamint az idelátogató turistáknak. Az eseményen a régi korok hangulatát idéző rétes készítése mellett a modern és a tradicionális magyar konyha remekei, valamint a környék borászatai is megjelennek.
Az egészségtudatos és korszerű táplálkozás melletti elköteleződés jegyében, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére és azzal együttműködésben a Magyar Cukrász Ipartestület ismét meghirdeti a Magyarország CukormentesTortája versenyt.
A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt óriási népszerűségnek örvend, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.
A kedvező hétvégi időjárás hatására megugrott a fagylaltok iránti kereslet. És bár a hét elején némiképp elromlott az idő, az idei tavaszi szezon a szokásosnál korábban kezdődött el – mondta a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.
Az egészségesnek hirdetett reggelizőtermék útja a nemzetközi sikerig és a gyártót érő kritikák. Bár ma már számos fajtája létezik a mogyorókrémeknek, továbbra is a Nutella az, amelyből 2,5 másodpercenként adnak el egy üveggel; egyetlen más hasonló termék sem közelíti meg a népszerűségét – írja a divany.hu.
Aki nem kezdte el a fogyókúrát az év első napjaiban, ne keseredjen el, mert most még időben lehetünk, hogy a vágyott bikini alakot elérjük. Április közepétől ráadásul ingyenesen szakértői segítséget is kaphatunk az étrenddel és életvezetési tanácsokkal együtt.
A kedvezőtlen időjárási körülmények az eddigi legnagyobb mértékű kakaóhiányhoz, illetve a csokoládé árának eddig példátlan mértékű emelkedéséhez vezetett világszerte.
A leépített hazai és európai cukoripar felélesztését sürgetik az édesipar szereplői. Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára elmondta, hogy a rekord árú kakaó mellett, a dráguló cukor is jelentősen rontja az iparág versenyképességét. Ezért a cukorrépa-termesztés és a cukoripar fejlesztésére, valamint az élelmiszergyártás zökkenőmentes cukorellátásának biztosításához a cukorbehozatal vámmentesítésére van szükség.
A húsvéti szezonban a cukrászatukra legbüszkébb luxushotelek rendre nekifeszülnek, hogy az ünnep alkalmából előrukkoljanak valami különlegessel. A csokitojásoknak egyszerre kell megnyerniük a vásárlók szívét, és a hotelek jó hírét vinni szerte a világban, így nem kis feladatról van szó. Az idén is összeszedtük, hogy ez a kihívás kiknek sikerült a legjobban, és ők hogyan értelmezték újra ezt az egyszerű ovális formát.
A Nestlé bejelentette, hogy értékesíti a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona Kft.nek. A Bocit és a többi érintett márkát a Nestlé még 1991-ben, a Szerencsi Édesipari Vállalattal együtt vásárolta meg.