Több mint 21 millió dollár, azaz durván 7,6 milliárd forint befektetést vonzott be eddig egy olcsó, kakaómentes „csokoládét” készítő startup. A vállalat célja, hogy egyszerű, fenntartható, európai alapanyagokból készítsen olyan terméket, amellyel pótolhatják a csokoládét.
Az utóbbi időkben a cukrászdákat, fagyizókat sem kímélték a válságok, sokan már tavaly feladták és bezártak. A legtöbb hely azonban még kitart, és bizakodva várják az idei szezont. A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy…
A Hegyvidék egyik kedvenc cukrászdájában 35 éve ugyanaz a család áll a pult mögött. Változatlan receptek, hagyományos sütik, csodálatos pogácsák és időutazás a gyerekkorunkba.
Évről évre megjelennek a fagyi kínálatban újabb és újabb ízek, azonban az örök klasszikusokat egyik sem tudja letaszítani a trónról: a csoki, a vanília és a citrom mindannyiunk számára az örök szerelem.
Brutális a kakaó piaci árának emelkedése. Ezért a nagy édességgyártók közül többen is változtattak ismert csokoládés termékeiken: kevesebb csokoládét tesznek bele, miközben árukat változatlanul hagyják.
A gasztronómia rajongói és a kulináris kalandorok már készülhetnek a következő nagy kulináris eseményre, ugyanis március 7. és 24. között újra megrendezésre kerül az Országos Étterem Hét, amely minden eddiginél gazdagabb kínálattal várja a vendégeket.…
Évente több mint 35.000 szakember, pékek, cukrászok, gasztronómusok – főként a kézművesség iránt elkötelezettek - adnak egymásnak találkozót Stuttgartban. Idén 2024. október 26-29. között nyitja meg kapuit a jól ismert nemzetközi szakkiállítás.